Sveriges fyndsäkraste bokhandel.

Böcker är perfekta presenter

Meny
Varukorgen
...är tom
Varumärken
Nyheter
 En gång i Havanna
En gång i Havanna
129 kr
 Dopfuntar i ny design
Dopfuntar i ny design
129 kr
 Lenins resa
Lenins resa
139 kr


En alldeles särskild historia
 En alldeles särskild historia    

En alldeles särskild historia

[ 9789187283291]

39 kr

Kan endast köpas i fysiska butiker

E-postadress
 

Inbunden. Votum&Gullers förlag

Bertil Quirin

Jag var gott och väl tjugo år och satt som så många gånger förr och bläddrade i ett av min pappas fotoalbum. Plötsligt fick jag syn på något som inte stämde, något jag inte lagt märke till tidigare. Här och där var bilderna borta. Där gapade tomma svarta hål. Texten hängde i luften och visste inte vad den skulle ta sig till. Det var som om min pappa försökt skära ett hål i sitt förflutna. Lyfta ut ett skeende ur historien.
Vart har de här bilderna tagit vägen? undrade jag.
Min pappa hajade till, stannade upp mitt i en rörelse. Jag såg hur han överlade med sig själv: Är det dags nu? Ska jag säga något över huvud taget?
Vi tittade på varandra under tystnad och jag förstod att jag omedvetet hade trätt över en gräns, ställt honom inför ett svårt val.
Jo, sa han efter en stund, det ska jag berätta för dig...

En alldeles särskild historia är en släktkrönika som spänner över hela 1900-talet. Den ger historiska händelser en förankring. Skapar ett sammanhang.
Det är inte en arbetarklasskildring, inte heller en krönika från de glittrande salongerna. I den engagerande och gripande texten lär vi känna fosterbarnet Wivi och trädgårdseleven Carl-Fredrik. Vi är med under deras uppväxt, när de bildar familj under efterkrigstiden åren då allt blir bättre och vi tar del av deras dramatiska livsöden, de levnadsvillkor och den tidsanda som formade dem.
Den rikt illustrerade boken innehåller ett unikt bildmaterial. Händelser och företeelser ledsagas av genomarbetade faktatexter. I de små sammanhangen återspeglas de stora.
En alldeles särskild historia är inte bara en läsupplevelse, den bidrar med viktiga pusselbitar till vårt 1900-tals historia.

Powered by Talex e-handelssystem