Antagligen billigast bokhandeln i Sverige.

ALLA BARNBÖCKER 39 kr/st.                 

 

Meny
Varukorgen
...är tom
Varumärken
Nyheter
 Hanteraren
Hanteraren
59kr
 Gustav Vasa och..
Gustav Vasa och..
69kr
 George Michael
George Michael
59kr


Baby Lindy
 Baby Lindy    

Baby Lindy

[ 9789177894735 Griberg]

49kr


E-postadress
 

Baby Lindy

Sara Griberg

Inbunden

Historiska media

»Sara Griberg skriver väl och berättar avskalat med relevanta detaljer, vilket ger nerv åt historierna. Författaren beskriver offren men även förövarna och deras bevekelsegrunder. Utmärkt är att läsaren ofta får kunskaper om det samhälle och den tid som kidnappningarna utfördes i.« BTJ

"Har ni sett pojken, överste Lindbergh?"

Barnsköterskan kom inrusande i arbetsrummet där den svenskättade flygaren och folkhjälten Charles Lindbergh satt. Nu var hans 18 månader gamla son, Charles junior, försvunnen från sin spjälsäng. Vem hade tagit honom? Jakten på Baby Lindys kidnappare blev en medial megahändelse och beskrevs av en amerikansk tidningsman som den största storyn sedan Jesu uppståndelse .

Historien om Charles Lindbergh junior är bara ett av 20 gastkramande kidnappningsfall som presenteras i Baby Lindy och andra berömda kidnappningar. Här berättas också om Siba-VD:n Fabian Bengtsson som överfölls i sitt garage och försvann i januari 2005, miljonärsdottern Patty Hearst som rövades bort av radikaler för att senare begå brott tillsammans med dem och den obehagliga historien om österrikiska Natascha Kampusch som hölls fången i en källare under åtta år. Detta är bara ett fåtal exempel ur den engagerande exposé över olaga frihetsberövanden som alla är chockerande på olika sätt.

På ett rappt och medryckande sätt ger journalisten och författaren Sara Griberg flera pusselbitar till en fantasieggande aspekt av kriminalhistorien, där slutet dessvärre inte alltid är lyckligt.

Powered by Talex e-handelssystem