Sveriges fyndsäkraste bokhandel.

Böcker är perfekta presenter

Meny
Varukorgen
...är tom
Varumärken
Nyheter
 Om jag fick ge dig ett enda råd..
Om jag fick ge dig ett enda råd..
129 kr
 Porr för kvinnor
Porr för kvinnor
79 kr
 Lenins resa
Lenins resa
139 kr


Carl XIV Gustaf. 70 år i bilder
 Carl XIV Gustaf. 70 år i bilder    

Carl XIV Gustaf. 70 år i bilder

[ 9789175453408]

39 kr

Kan endast köpas i fysiska butiker

E-postadress
 

Halvklotband

Katarina Danielsson, Charlotta Jönsson

Vår kung fyller 70 år 2016! Missa inte denna vackra fotobok om hans liv.

Den 30 april 2016 fyller kung Carl XVI Gustaf 70 år. Nu kommer fotoboken som skildrar vår regents långa och händelserika liv. Vi får ta del av vackra och unika bilder, varav många aldrig förr har publicerats.

Fotografierna återger barndomens lekfulla vardag, tonårens vänskapsband och trontillträdet den 15 september 1973. Det var då valspråket För Sverige i tiden valdes, med den nye kungens uttryckliga önskan om att bli en modern regent.

Charmerande foton från romansen och bröllopet med Silvia Sommerlath, småbarnsåren och rollen som svärfar och morfar får också stort utrymme. Med sina noggrant utvalda bilder och förklarande bildtexter är Carl XVI Gustaf en vacker gåva till gammal som ung.

»Bedårande bilder av en monark ... Carl XVI Gustaf. 70 år i bilder påminner om hur skicklig kungen har varit på att få till en avvägning mellan vardag och monarkimaskerad en avvägning som är absurd, men som lyckats bevara monarkin i ett land med starka jämlikhetsideal.« Dagens Nyheter

»Denna bok är mycket vacker med välskrivna texter och ger en omedelbar känsla av att man kommit närmare den man som mycket ung, 27 år gammal, efterträdde sin farfar Gustaf VI Adolf på tronen 1973.« Tidningen Nyset

Powered by Talex e-handelssystem