Antagligen billigast bokhandeln i Sverige.

ALLA BARNBÖCKER 39 kr/st.                 

 

Meny
Varukorgen
...är tom
Varumärken
Nyheter
 Våroffer
Våroffer
59kr
 Bibliotekarien i ...
Bibliotekarien i ...
59kr
 Detta skall passera
Detta skall passera
59kr


Churchills bunker
 Churchills bunker    

Churchills bunker

[ 9789177792543 R Richard Holmes]

49kr


E-postadress
 

Churchills bunker. Det hemliga högkvarteret i London

Richard Holmes

Inbunden

Lind & Co.

Detta är rummet från vilket jag kommer att leda kriget , uttalade Churchill kort efter att han utsetts till premiärminister 1940. Från dessa trånga utrymmen vände han ett tillsynes oundvikligt nederlag till en beryktad seger.
Bunkern byggdes i hemlighet 1938 som ett skyddsrum mot flygattacker. Under blitzen blev den ett andra hem åt Churchill, liksom åt ett stort antal militära och civila tjänstemän vars arbete tills nu varit i stort sett okänt.
Boken bygger på ett fascinerande material, och inkluderar tidigare okända vittnesmål av människor som bodde och verkade i bunkern. Holmes avslöjar hur och varför högkvarteret utvecklades och hur invånarnas liv förändrades.
Churchills bunker är en upplysande ochunderhållande guide till en av de viktigaste platserna i Storbritannienshistoria. 

Boken fungerar både som en guide till fascinerande Cabinet War Rooms och ett passande minnesmärke över de män och kvinnor som arbetade hårt där nere under sex hårda krigsår.
Observer 

Ger inte bara en underhållande historia om en plats, utan, än viktigare, den belyser varför Churchill till mångas förvåning så oerhört framgångsrikt kunde leda Storbritannien under det största kriget under dess långa historia. Journal of Military History 

Ett värdigt och stämningsmättat tillägg till det växande berget av Churchilliana
Financial Times   

RICHARD HOLMES är en av Storbritanniens mest framstående historiker. Han är professor och författare, och har även varit redaktör för Stora boken om andra världskriget och Stora boken om vapen.          

Kunder som har köpt den här produkten köpte också
Powered by Talex e-handelssystem