Böcker till fantastiska priser.

ALLA BARNBÖCKER 39 kr/st.

 

Meny
Varukorgen
...är tom
Varumärken
Nyheter
 Sallader året om
Sallader året om
49kr
 Sveas son
Sveas son
49kr
 K-spaning från ovan
K-spaning från ovan
59kr


Farväl DDR
 Farväl DDR    

Farväl DDR

[ 9789177791515 Guido Knopp]

49kr


E-postadress
 

Farväl DDR

Guido Knopp

Inbunden

Lind & Co.

"Guido Knopp har samlat begåvade medarbetare för att beskriva inte bara ledarna för DDR utan också en del av den östtyska vardagen."

Östra Småland Nyheterna

Den 9 oktober 1989 var en vändpunkt i den tyska historien. 70 000 människor demonstrerade för frihet i östtyska Leipzig trots att det, som på Himmelska fridens torg i Beijing, kunde resultera i ett blodbad. De tillsynes välanpassade DDR-medborgarna vågade sig ut och startade den första lyckade revolutionen i Tysklands historia. I öst hoppades befolkningen på ett bättre Tyskland efter nazismen, men upptäckte efter hand att de levde i en ren diktatur på Moskvas nåder. I Farväl, DDR ryms spännande och välskrivna berättelser om de ledande personerna, men också skildringar av ett vardagsliv under svåra omständigheter, präglat av Stasis ökända övervakning och terror. Boken ger god inblick i ett land som inte längre finns.

GUIDO KNOPP (f. 1948) är Tysklands mest lästa historiker. I en rad böcker och tv-dokumentärer har han kastat nytt ljus över Tysklands dramatiska samtidshistoria. På svenska finns sedan tidigare bland annat Hitlers krigsmakt Die Wehrmacht 1935 1945 (2009), Göring mellan makt och vansinne (2013) samt Andra världskrigets hemligheter (2013).
Kunder som har köpt den här produkten köpte också
Powered by Talex e-handelssystem