Antagligen billigast bokhandeln i Sverige.

ALLA BARNBÖCKER 39 kr/st.                 

 

Meny
Varukorgen
...är tom
Varumärken
Nyheter
 Gaslightad
Gaslightad
59kr
 Kan det här..
Kan det här..
59kr
 Omständigheter
Omständigheter
59kr


Kurt Olsson
 Kurt Olsson    

Kurt Olsson

[ 9789188753564 Brandeby, Råde]

59kr


E-postadress
 

Kurt Olsson. Vad gör jag nu då?

Lasse Råde, Anna Brandeby Harström

Inbunden

Lindelöws

Bakom Kurt Olsson fanns pappan, komikern, journalisten och skådespelaren Lasse Brandeby, vars liv var minst lika brokigt och spännande som hans alter ego. Läs mer om Vad gör jag nu då?, på biografins egen hemsida: www.kurtolsson.se

Ett tag rådde det rena Kurt Olsson-febern i Sverige. Med sin träffsäkra kalufs och kavaj dök han upp i alla omöjliga sammanhang. Men han började som kultfigur i lokalradion i Göteborg där lyssnare piratkopierade och spred hans intervjuer på kassett, lärde sig hans repliker utantill och bildade en Kurt Olsson-fanclub.

När han senare i SVT fick sin egen Kurt Olssons Television gick allt snabbt, med flera tv-serier, en julkalender, krogshower och turnéer tillsammans med populära Damorkestern. Med sitt pysslande, sitt blädderblock och säregna tolkningar av Siw Malmkvists sextiotalsschlagers gick han direkt in i svenska folketshjärtan.

Bakom Kurt Olsson fanns pappan, komikern, journalisten och skådespelaren LasseBrandeby, vars liv var minst lika brokigt och spännande som hansalter ego.

Anna Brandeby Harström berättar personliga historier om sin pappa och dessa minnen tar ossin i Lasse Brandebys privata liv.

Lasse Råde, journalist och god vän, följde Lasse Brandeby genom livet och karriären. Här intervjuar han många av de yrkeskollegor som stod honom nära och vi får ta del av mindre kända sidor hos den folkkäre artisten.

I den här branschen är det lätt att bli lite styv i linan. Jag själv har benen kvar på jorden och är samma lilla enkla varelse som jag alltid har varit efter den här enorma berömmelsen. /// Kurt Olsson 

Kunder som har köpt den här produkten köpte också
Powered by Talex e-handelssystem