Sveriges fyndsäkraste bokhandel.

Böcker är perfekta presenter

Meny
Varukorgen
...är tom
Varumärken
Nyheter
 En gång i Havanna
En gång i Havanna
129 kr
 Juridik ombord
Juridik ombord
129 kr
 Kata Dalström
Kata Dalström
139 kr


Soldat i Waffen-SS
 Soldat i Waffen-SS    

Soldat i Waffen-SS

[ 9789175453712]

39 kr

Kan endast köpas i fysiska butiker

E-postadress
 

Storpocket

Johann Voss

En stark berättelse om en tysk soldats upplevelser under andra världskriget.

Soldat i Waffen-SS är en personlig redogörelse av Johann Voss upplevelser under andra världskriget. Framställningen startar vid hans sista skolår och beskriver hur han ansluter sig till Waffen-SS. 1943, vid 17 års ålder, går Voss med i Waffen-SS och hamnar som kulspruteskytt i de arktiska områdena i Sovjetunionen och Finland.

Läsaren får följa honom och hans kamraters vedermödor i det kalla och karga klimatet. Efter stilleståndet mellan Finland och Sovjetunionen i september 1944 förflyttas han till västfronten. Där strider han fram till krigsslutet i maj 1945 då han hamnar i amerikansk fångenskap.

Det är i denna fångenskap, 194546, som texten skrivs ner. Berättelsen är en stark skildring av en ung mans brinnande idealism att få tjäna sitt land och hur denna idealism efter hand slås i spillror. Hans världsbild rasar samman efter kriget då den systematiska judeutrotningen uppdagas.

Soldat i Waffen-SS är Johann Voss första och enda bok. Författarnamnet Johann Voss är en pseudonym. Det svenska förordet har skrivits av Marco Smedberg.
Pressröster om boken:

»Soldat i Waffen-SS har ett stort värde genom det grodperspektiv av kriget och Tredje riket som förmedlas ... Den visar att männen inom SS inte var födda till monster.« Svenska Dagbladet

»I den välskrivna Soldat i Waffen-SS delges man en initierad skildring av krigshelvetet.« Gefle Dagblad

Powered by Talex e-handelssystem