Sveriges fyndsäkraste bokhandel.

Böcker är perfekta presenter

Meny
Varukorgen
...är tom
Varumärken
Nyheter
 Hur lätt som helst
Hur lätt som helst
39 kr
 Ännu mera vego
Ännu mera vego
39 kr
 101 Fakta om människokroppen
101 Fakta om människokroppen
39 kr


Sveriges största hamnstad
 Sveriges största hamnstad    

Sveriges största hamnstad

[ 9789176173121 Anders Hilmersson]

39 kr


E-postadress
 

Göteborg. Sveriges största hamnstad.

Anders Hilmersson

Göteborg är navet för Sveriges import och export. Det är här det händer. Med en total kajlängd av 12 kilometer och ett antal specialhamnar (t.ex. containertrafik, roro-trafik och olja) är Göteborg Sveriges ledande hamnstad.

I Göteborg: Sveriges största hamnstad går göteborgskännaren Anders Hilmersson igenom Göteborg - hamn för hamn. Vi får lära oss om hamnarnas historia, livet idag och planerna för framtiden. Boken myllrar av liv (tusentals människor arbetar direkt eller indirekt med hamnen) och här får vi lära oss spännande fakta om rederier, olika typer av imponerande fartyg, varv, dockor och kranar.

På 1960-talet fanns det över 200 kranar innanför Älvsborgsbron i Göteborg. Hela älvrummet sjöd av liv och ljud. Här fanns fartyg från hela världen, de fraktade allt från importerade bananer till Volvobilar för export. Lastning och lossning krävde tungt kroppsarbete av stolta hamnarbetare. Men när Amerikabåtarna lade till, blev det fest och glamour.

Så hände något, hamnarna försvann en efter en, nya kom till men placerades utanför Älvsborgsbron. Här anländer idag världens största oljetankers och containerfartyg. Lasterna hanteras med världens största kranar. Verksamheten är ett under av effektiv logistik. Denna bok berättar historien om hamnarna, en viktigt del av den stolta sjöfartsstaden Göteborg. Men också om båtmännen, bogserbåtarna, lotsarna, kranförarna och allt annat som idag gör Sveriges största hamnstad till en modern hamn av världsklass.

Kunder som har köpt den här produkten köpte också
Powered by Talex e-handelssystem