Sveriges fyndsäkraste bokhandel.

Böcker är perfekta presenter

Meny
Varukorgen
...är tom
Varumärken
Nyheter
 Pyssla och måla
Pyssla och måla
39 kr
 Lär dig klockan
Lär dig klockan
39 kr
 Traktorhjälten
Traktorhjälten
39 kr


Tänk som ett freak
 Tänk som ett freak    

Tänk som ett freak

[ 9789187419416 Levitt Dubner]

39 kr


E-postadress
 

Inbunden

Tänk som ett freak är Steven Levitt och Stephen Dubners, hjärnorna bakom Freakonomics-konceptet, mest revolutionerande bok hittills. På sitt unika sätt blandar de gripande berättelser med okonventionella analyser av sakernas tillstånd, och lär oss att tänka lite mer produktivt, lite mer kreativt och lite mer rationellt de lär oss att tänka som ett freak.

Levitt och Dubner ger oss en kompass för ett nytt sätt att angripa problem, oavsett om du vill förändra en irriterande vana hos dig själv eller förändra världen. Som alltid i deras böcker är inget ämne för konstigt. Tänk som ett freak rör sig mellan näringsliv och filantropi, mellan sport och politik. Allt i syfte att utmana dina invanda tankemönster. Vi får lära oss en japansk varmkorvätarmästares hemligheter, varför en australiensisk doktor svalde en klump livsfarliga bakterier och varför nigerianska mejlbedragare alltid säger att de är från Nigeria.

Att tänka som ett freak innebär:

Att lägga sin moraliska kompass åt sidan. Det är alltid svårt att se nyktert på ett problem om du redan innan bestämt dig vad du ska göra åt det.

Att våga säga Jag vet inte. För innan du kan erkänna vad du inte vet är det praktiskt taget omöjligt att lära sig vad man behöver veta.

Att tänka som ett barn. Barn är bättre på att komma på kreativa idéer och ställa de rätta frågorna.

Att skapa incitament. Oavsett om det är bra eller dåligt så styr incitament världen.

Powered by Talex e-handelssystem