Bra billiga böcker.

ALLA BARNBÖCKER 39 kr/st.

 

Meny
Varukorgen
...är tom
Varumärken
Nyheter
 Soppa med tillbehör
Soppa med tillbehör
59kr
 Rädda Harry
Rädda Harry
39kr
 Bäst på häst
Bäst på häst
39kr


Tjolöholms slott
 Tjolöholms slott    

Tjolöholms slott

[ 9789189021518 Svalin Gunnarsson]

229kr


E-postadress
 

Tjolöholms slott

Elisabeth Svalin Gunnarsson

Inbunden

Votum

En bok om Tjolöholm är en bok om arkitektur och inredningskonst. Men det är också en bok av berättelser. Få platser i Sverige kan bjuda på så många fascinerande och fängslande berättelser som Tjolöholm. De löper genom tid och rum - från 1800-talets mitt till 1960-tal. Från Skottland till Fjärås och Ceylon. De återger tidsanda och idévärld i ett Sverige som utvecklas från bondesamhälle till industrisamhälle med obändig framtidstro. De handlar om byggnadskonst och hantverk på högsta nivå i en magnifik anläggning som är en fulländad blandning av svensk nationalromantik och den brittiska arts & crafts-stil som i dag åter kommit i ropet.

Glänta på dörren och träd in i berättelsen om ett sagolikt och unikt slott. Insmuget mellan klippor och hav tronar det som en främmande fågel i sin tudorstil och tunga granit. Ljuset dansar i de stora fönstren och innanför ligger rummen med sin överdådiga men hemtrevliga inredning där brasorna sprakar i spiselvrån.

Möt också människorna som skapade det: Byggherren Blanche Dickson och arkitekten Lars Israel Wahlman. Välkommen in i denna förtrollande värld.  

 

Elisabeth Svalin Gunnarsson är författare, fotograf och kulturvetare med särskilt intresse för trädgård, kulturhistoria, arkitektur, talekonst och allt brittiskt. Hon har skrivit ett flertal böcker genom åren bland annat I trädgårdsmästarens spår, Snödroppar - en galantofil kärlekshistoria, I min trädgård vill jag vara Karin - en praktisk trädgårdsberättelse från Sundborn och ytterligare två böcker om Carl och Karin Larsson och deras mathistoria ur ett kulturhistoriskt perspektiv.

Powered by Talex e-handelssystem