Bra böcker till fantastiska priser.

ALLA BARNBÖCKER 39 kr/st.

 

Meny
Varukorgen
...är tom
Varumärken
Nyheter
 Djuren i djungeln
Djuren i djungeln
39kr
 Aldrig fucka upp
Aldrig fucka upp
39kr
 Varats olidliga lätthet
Varats olidliga lätthet
39kr


Trettioåriga kriget....
 Trettioåriga kriget....    

Trettioåriga kriget....

[ 9789177793885 Christian Pantle]

49kr


E-postadress
 

Trettioåriga kriget, När Tyskland stod i lågor och Sverige blev stormakt

Christian Pantle

Inbunden

Lind & Co.

"skildringens styrka ligger i det genommänskliga perspektivet och gör den [boken] både läsvärd och gripande. Det är en inkännande berättelse som på ett föredömligt, lättläst och pedagogiskt sätt levandegör ett mycket svårgripbart ämne." Militär Historia 2/2019

För 400 år sedan utbröt det trettioåriga kriget. Det tysk-romerska riket slets snart sönder av maktkamp och religiösa konflikter.
Vi får här följa den tyska legosoldaten Peter Hagendorf, som tillbringade 23 år på slagfälten, och munken Maurus Friesenegger, som i sina dagböcker beskrev förödelsen och lidandet han såg kring sitt kloster.
De berömda fältslagen, där de svenska soldaterna och Gustav II Adolf spelade en stor roll, kontrasteras mot den nöd som drabbade civilbefolkningen i Europas härjade byar och städer. Genom sitt mångfacetterade verk ger den bästsäljande tyska författaren Christian Pantle oss en bättre förståelse för de människor som levde på 1600-talet. 

CHRISTIAN PANTLE (f. 1970) har tidigare arbetat på SüddeutscheZeitung och Tagesspiegel innan han blev chefredaktör för tidskriftenG/Geschichte. Hans specialområden är arkeologi, äldre historia, natur och teknologi.

"Kan man berätta kortfattat om trettioåriga kriget? Christian Pantle kan det [ ] Rekommenderas starkt" 
Frankfurter Allgemeine Zeitung 

"En kompakt presentation avhändelserna belyst från många sidor. Definitivt läsvärd för intresserade lekmän." 
Österreichischer Rundfunk 

"Även med sin bästsäljare om slaget vid Teutoburger Wald har [Pantle] gjort sig ett namn som en författare, som kan föra historiska händelser närmare läsaren. Det trettioåriga krigets grymheter speglas också i levande berättelser." 
Der Tagesspiegel

 

Kunder som har köpt den här produkten köpte också
Powered by Talex e-handelssystem