Antagligen billigast bokhandeln i Sverige.

ALLA BARNBÖCKER 39 kr/st.                 

 

Meny
Varukorgen
...är tom
Varumärken
Nyheter
 Alla vill ju hem
Alla vill ju hem
59kr
 Bibliotekarien i ...
Bibliotekarien i ...
59kr
 Våroffer
Våroffer
59kr


Balkans historia
 Balkans historia    

Balkans historia

[ 9789175451008 Resic]

49kr


E-postadress
 

Balkans historia

Sanimir Resic

Pocket

Historiska media

»Resic behärskar Balkans historia och kulturer suveränt. Hans skildring är balanserad, hans analys mycket övertygande och nyansrikedomen närmast överväldigande.« Sydsvenskan

»Balkan made easy är en logisk omöjlighet, men Sanimir Resic har [...] givit oss en ovanligt klar bild av det dramatiska och förvirrande skeende som lett fram till dagens läge.« Jönköpings-Posten

År 1991 utbröt krig i det forna Jugoslavien. Journalister och universitetsfolk, politiker och statsmän, men även en oförstående och oroad allmänhet, noterade med stor förvåning att en brutal konflikt faktiskt ägde rum i Europa efter kalla krigets slut.

Detta är en unik skildring av Balkans historia som på ett grundligt, balanserat och begripligt vis behandlar områdets komplexa förflutna. Författaren Sanimir Resic tar avstamp i antiken och slutar 1991, med Jugoslaviens kollaps och Sloveniens och Kroatiens självständighetsförklaringar. Han förklarar hur Jugoslavien skapades och slutligen gick under.

Författaren beskriver händelser, processer och personer som varit tongivande under historien. Han går igenom de historiska slitningarna mellan folkgrupper, som man i de nutida konflikterna fortfarande hänvisar till. Sanimir Resic är lektor på Institutionen för Öst- och Centraleuropastudier vid Lunds universitet. Han är född i Kroatien, och har en italiensk-kroatisk mor och en bosnisk far.

Kunder som har köpt den här produkten köpte också
Powered by Talex e-handelssystem