Väldigt bra priser, leveranser som fungerar bra och bra service.

Kommer att handla från er igen. Vet ingen annan som klarar alla tre sakerna lika bra.

L. Pihl

Omdöme: Jag har gjort många bokfynd här! Den absolut billigaste bokhandeln där jag har handlat!
Maarit

Jag blev jättenöjd med mitt bokpaket - dessutom med en supersnabb leverans - bra och prisvärda böcker.
Anki Johansson

Fina böcker till bra kvalitet. Är så nöjd med leverans, kvalitet och framförallt priset!!! Återkommer!! 
Inger

FLER RECENSIONER

Antagligen billigast bokhandeln i Sverige.

ALLA BARNBÖCKER 39 kr/st.                 

 

Meny
Sök
Varukorg
0
Meny
...är tom
Varumärken

Matens historia

[ 9789174692112 Jan-Öjvind Swahn]

59kr
E-postadress
 

Matens historia från A till Ö

Jan-Öjvind Swahn

Inbunden

Ordalaget

"Underbar present till matälskaren"
Eva Åström, Expressen

"En oundgänglig uppslagsbok"
Upsala Nya Tidning

Matens historia från A till Ö är en en uppdaterad utgåva av boken Stora matlexikonet, ett heltäckande svenskt matlexikon, rikt illustrerat i färg och utökad av Edward Blom.

All mat vi äter är en del av vår kultur­historia. Vilken historia har ostmackan som slinker ner till frukost? Har man ätit igel­kott i Sverige? När började vi äta semlor?

Gravlax, entrecote, brännvin, nudlar, brunch, ingefära, pizza, ärtsoppa Här finns allt att läsa om det numera välkända i vår matkultur. Men även om nyare inslag tapas, tofu, mezcal, maniok, litchi Här finns också det riktigt gamla och idag mindre kända björk sav, kolbulle, bänkvälling, kippers, gorån, pimpinella

Över 1 200 uppslagsord spänner över ett brett fält och tar upp maträtter, råvaror, berömda restauranger och kockar, kökstermer, kokböcker, drycker, kryddor, olika länders kök med mera.

Boken rymmer även bilder av målningar, affischer och flera andra illustrationer som tydliggör matens plats i historien.

Kulturhistorikern EDWARD BLOM uppdaterar boken med ett 60-tal nya ord och dessutom tillkommer nya bilder.

JAN-ÖJVIND SWAHN var en av våra främsta auktoriteter på mat- och kulturhistoria och har skrivit en lång rad böcker i ämnet. Han var professor emeritus i folkloristik och medlem av Gastronomiska akademien.

Kunder som har köpt den här produkten köpte också
 Semic 
 Hamburgare & Tacos 


 59kr
Tillfälligt slutsåld
Powered by Talex - komplett e-handelsplattform & smarta e-handelslösningar