Antagligen billigast bokhandeln i Sverige.

ALLA BARNBÖCKER 39 kr/st.                 

 

Meny
Varukorgen
...är tom
Varumärken
Nyheter
 Goda grannar
Goda grannar
59kr
 Roxy
Roxy
59kr
 Flanegans
Flanegans
49kr


Odins eld
 Odins eld    

Odins eld

[ 9789177899006 Holm]

39kr


E-postadress
 

Odins eld

Elvira Birgitta Holm

Pocket

Historiska media

»Elvira Birgitta Holm är en fantastiskt fin författare av historiska romaner i många olika kategorier Den här boken förtjänar att få en stor läsekrets.« JPS Media

»Elvira Birgitta Holm har researchat perioden mycket grundligt och skildringen är fylld av både vardagens och krigets dofter, ljud och smaker. Prosan är poetisk och ofta vacker « BTJ

Det är en ljum sommarnatt år 483. Sandby borg sover. Plötsligt bryts nattens tystnad av skrik och gråt. Främmande krigare har trängt in i borgen med dragna svärd, människorna slits ur sina bäddar och dödas skoningslöst barn, unga och vuxna. Över två hundra döda lämnas där de ligger. Ingen kommer tillbaka för att begrava dem. Sanden lägger sig sakta över deras kroppar.

Drygt 1500 år senare ligger de dödas ben ännu kvar, strax under grästorven. Deras röster viskar i vinden. Vilka var de? Vem dödade dem? Och varför?

Odins eld ger ett av flera tänkbara svar. Genom den unga Jorunns ögon skildras livet på Öland under folkvandringstiden och de händelser som leder fram till massakern i Sandby borg i slutet av 400-talet e.Kr. Romanen ger liv åt ett klansamhälle där stormän upprätthåller sin makt och sin heder med hjälp av generösa gåvor till sina följesmän, liksom en hederskultur som håller både kvinnor, barn och män i ett järngrepp. I denna manliga värld av guld och våld försöker Jorunn finna sin egen plats med hjälp av oväntade krafter.

Kunder som har köpt den här produkten köpte också
Powered by Talex e-handelssystem