Antagligen billigast bokhandeln i Sverige.

ALLA BARNBÖCKER 39 kr/st.                 

 

Meny
Varukorgen
...är tom
Varumärken
Nyheter
 Karismasamhället
Karismasamhället
59kr
 Släpp ingen jävel..
Släpp ingen jävel..
59kr
 Detta skall passera
Detta skall passera
59kr


Sherry
 Sherry    

Sherry

[ 9789177510833 Karl-Lennart Högman]

39kr


E-postadress
 

Jämförelsepris annan nätbokandel 147 kr

Sherry: Drycken till mat, tillverkning, historia, kultur

Karl-Lennart Högman

Danskt band

Barthelssons förlag

Den första heltäckande boken om sherry på svenska, vars genomgående tema är att det finns sherryvin till alla maträtter. Boken beskriver hur druvan omvandlas till sherry. Den följer odling av druvor, vinpressning och mustens väg via lagring till buteljering. Boken ger en konkret och kunskapsrik vägledning in i sherryns värld, som är relativt okänd för en svensk läsekrets. Boken kan med fördel användas som guide vid resor till Jerezområdet där den äkta sherryn blir till.   Efter ett antal decennier av nedgång under 1900-talet, är sherryn på rejäl uppgång i Spanien, genom ett antal innovativa vinmakare, som satsar på torra, högkvalitativa sherrysorter i kombination med mat.   Vintillverkning har pågått i Cadizprovinsen i 3 100 år. Sherryn, som fanns på 1500-talet och ansågs vara världens bästa vin, skiljer sig mycket från den av idag. Då fanns bara en stil - ett kraftigt, högt uppspritat, sött vin. Dagens torra sherryviner kom till under 17- och 1800-talen och blev då högt respekterade av vinkännare i hela världen.

Powered by Talex e-handelssystem