Antagligen billigast bokhandeln i Sverige.

ALLA BARNBÖCKER 39 kr/st.                 

 

Meny
Varukorgen
...är tom
Varumärken
Nyheter
 Stjärnor utan svindel
Stjärnor utan svindel
59kr
 Konsten att bli..
Konsten att bli..
49kr
 En flickas memoarer
En flickas memoarer
59kr


Vikingar i krig
 Vikingar i krig    

Vikingar i krig

[ 9789174242706 Vike, Hjardar]

69kr


E-postadress
 

Vikingar i krig

Vegard Vike, Kim Hjardar

Kartonnage

Bonnier fakta

Vikingar i krig är en oumbärlig bok för alla som intresserar sig för Nordens historia för över tusen år sen.

Här berättas om det samhälle som vikingarna skapade åt sig själva, om deras livsföring i krig och fred, såväl i västerled som österled.

Vikingen var både en skicklig och fruktad krigare. Denna bok ger en modern och nyanserad syn på hur den militära organisationen såg ut: vilken taktik användes på land och till sjöss, vilka vapen, hur var underrättelsetjänsten uppbyggd, hur klarades all logistik av, hur byggde man befästningsverk? Men även det civila livet och vikingens trosuppfattning ges här stort utrymme.

Bilden av vikingen som en tapper och ädel kämpe huggen i granit som skapades under 1800-talets nationalistiska vurm har genom idog forskning kommit att förändras i vår tid. De norska författarna och forskarna Kim Hjardar och Vegard Vike presenterar här de senaste rönen på ett föredömligt översiktligt och spännande sätt. Med detaljerade rekonstruktioner, tydliga illustrationer, kartor och fotografier ger de i Vikingar i krig en levande inblick i en av de mest spännande epokerna i Europas historia. Bland annat framträder vikingen i detta ljus inte enbart som en vilde som plundrar och går bärsärkagång, utan som en handelsman, en hantverkare och även en bosättare.

Vikingar i krig berättar om människor som faktiskt levde på vikingatiden, namn och livsöden som ännu finns kvar. Men även de stora händelserna, som till exempel upptäckten av den amerikanska kontinenten, finns givetvis med.

Kunder som har köpt den här produkten köpte också
Powered by Talex e-handelssystem