Antagligen billigast bokhandeln i Sverige.

ALLA BARNBÖCKER 39 kr/st.                 

 

Meny
Varukorgen
...är tom
Varumärken
Nyheter
 Inte död än
Inte död än
59kr
 Detta skall passera
Detta skall passera
59kr
 Våroffer
Våroffer
59kr


Waterloo 1815
 Waterloo 1815    

Waterloo 1815

[ 9789175454238 Andrew Roberts]

39kr


E-postadress
 

Waterloo 1815

Andrew Roberts

Pocket

Historiska Media

En modern och spännande skildring om det dramatiska slaget vid Waterloo!

Det är försommar år 1815. 200 000 soldater har samlats i trakterna kring byn Waterloo i Belgien för att avgöra Europas öde. Napoleon är segerviss trots motståndarnas numerära övertag hans taktik är att hålla den preussiska armén och deras allierade åtskilda för att kunna besegra dem var för sig.

Men Napoleon får snart känna på bakslag. Ett kraftigt skyfall förvandlar slagfältet till en lervälling vilket komplicerar hans framryckning. Lägg därtill ett antal mänskliga misstag och Napoleon får anledning att oroas; en oerfaren stabschef, ett oavsiktligt kavallerianfall och ett otal snabba, ogenomtänkta beslut. På kvällen den 18 juni 1815 sänder Napoleon ut sin sista reserv det hittills obesegrade kejserliga gardet. Några timmar senare flyr han hals över huvud från sitt högkvarter La Belle Alliance.

Historikern och författaren Andrew Roberts har utifrån ny forskning kartlagt det dramatiska slaget vid Waterloo. Hans initierade skildring ger oss en politisk, strategisk och historisk bakgrund till fältslaget, och visar varför det utgör en så viktig historisk skiljelinje.

»En utmärkt och användbar sammanfattning.« Bibliotekstjänst

»I Waterloo 1815 ägnar historikern Andrew Roberts stor möda åt att kasta nytt ljus över några av de ­skeden av slaget som varit de mest omdiskuterade. Genom att återvända till den korrespondens som nedtecknades under slaget, och vittnesmål från dess tidiga efterföljd, nyanserar han synen på några av de misstag som gjordes denna dag.« Svenska Dagbladet

Kunder som har köpt den här produkten köpte också
Powered by Talex e-handelssystem